5%, 20% și 3‰ sau Cum profitul companiei poate face o diferență în educația copiilor

17-12-2012

cum-profitul-companiei-poate-face-o-diferenta-in-educatia-copiilor-medium

Cu toții avem în jur câțiva copii/ adolescenți/ tineri care fac parte din familie. Nu vrei să contribui la educația lor și prin altă modalitate decât oferindu-le sprijinul de care oricum beneficiază din partea ta?

Direcționează 5% din profit, 3‰ din cifra de afaceri sau maximum 20% din impozitul pe profit pentru a participa alături de Fundația Tineri pentru Tineri la educația în sănătate a noilor generații. Acești bani oricum se duc în altă direcție decât afacerea pe care o conduci, de ce nu s-ar duce la o organizație (adică noi, Tineri pentru Tineri) despre care știi că îi poate ajuta pe acești copii și tineri?

Faptul că existăm din 1991 și suntem activi în continuare, proiectele de succes pe care le-am dus la bun sfârșit, miile de tineri la care au ajuns mesajele noastre și oamenii asupra cărora ne-am pus amprenta, ne fac să credem la fel de tare ca la început, că facem lucrurile așa cum trebuie. Poate că te-ai întâlnit cu noi la mare sau în parc, poate ai participat la un curs, sau poate copilul tău a făcut-o, și dacă nu, te invităm să vezi ce facem noi pe site-ul www.y4y.ro. Ne place să credem și ni se și confirmă deseori, că suntem profesioniști și că ducem statutul de ONGist un pic peste medie. Oricum, credem că te vei convinge de importanța proiectelor noastre prin ceea ce ai aflat deja că facem.

Îndrăznește să fii mare! (Asta da provocare!)

Acesta este ultimul mesaj creat pentru adolescenții și tinerii care sunt implicați în variate forme în proiectul EVRICA sau Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România. La fel ca și tine, ne dorim ca tânăra generație să devină mai responsabilă, mai implicată și mai ales, să aibă așteptări. Știm că nu avem cum imediat, mai ales că este primul proiect realizat de noi, adresat adolescenților și tinerilor, care este mai mult decât aria sănătății reproducerii și sexualității (expertiză TpT). Dar dacă nu facem nimic, nici nu vom obține nimic!

Zâmbește-ți în fiecare zi! (este dorința oricărui părinte să-și vadă copilul zâmbind)

Iar dorința noastră este ca un număr cât mai mare de copii să crească frumos și sănătos, astfel încât să vadă în cât mai multe din ceea ce li se întâmplă motive pentru a zâmbi. Mesajul campaniei din proiectul EDSANO sau Educaţie pentru Sănătate – dezvoltarea curriculei opționale modulare pentru învățământul preuniversitar ne propunem să ajungă în sistemul național de învățământ prin revizuirea curriculei pentru opționalul de educație pentru sănătate și printr-o intervenție structurată în mediul rural ce va ajunge la 65.600 de copii din grădinițe și școlile primare. Este mult, dar de fapt este foarte puțin pentru a ajunge la comportamentele de igienă personală, a locuinței și a mediului corespunzătoare unui stil de viață sănătos!

În concluzie, ne dorim un viitor mai bun pentru noi toți și considerăm că avem nevoie de o bază solidă, construită împreună cu factorii decizionali în educația tânărului. Lucrăm din 2001 cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului ca partener în Programul Național de Educație pentru Sănătate în Școala Românească. Proiectele de mai sus fac parte din acest program, în diversele lui componente. Deci, scriem, implementăm și vrem să finalizăm proiecte, care fac parte din programe. Și tu te poți implica alături de noi și de tinerii cu care lucrăm!

DAR, ca orice organizație care derulează proiecte cu finanțare europeană, trebuie să avem o contribuție de 2% din valoarea totală a proiectelor. Pe scurt, avem nevoie de suma de 95.989 lei pentru proiectul EVRICA și 80.244 lei pentru proiectul EDSANO. Sunt mulți bani și credem că deja am strâns 20.000 lei.

Variantele prin care poți să ne sprijini (conform legislației, respectiv Legea nr.  571/2003 - Codul Fiscal; Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea și Legea bibliotecilor nr. 334/2002) sunt:

- Sponsorizare cu până la 5% din profit (cheltuială deductibilă la calcularea impozitului)

- Sponsorizare cu până la 20% din impozitul pe profit

- Sponsorizare cu până la 3‰ din cifra de afaceri (în funcție de care sumă este mai mică dintre ultimele două)

Cu alte cuvinte, statului oricum îi dai, dar investești și în educația copiilor și tinerilor, considerând că alegi să investești în noi, Fundația Tineri pentru Tineri. Sperăm că te-am convins și, pentru siguranța comunicării eficiente, am atașat modelul de Contract de sponsorizare pentru persoane fizice autorizate și pentru persoane juridice, pe care sperăm că îl vei semna cu noi.

Cu toţii ne dorim o Românie responsabilă cu cetățeni responsabili din toate punctele de vedere. Cum peste noapte nu se poate, nu ne abatem de la calea cea lungă, dar cu rezultate pe termen lung și impact la baza societății viitoare. Pentru că Tineri pentru Tineri este „pentru cei care vor să conteze!”.

Taguri