110 voluntari pentru un Costinești mai responsabil

03-09-2012

Peste 50.000 de tineri au fost informați și au primit prezervative și premii

Îndrăznește să fii mare!Fundația Tineri pentru Tineri a derulat pe parcursul a 5 săptămâni, 23 iulie - 27 august 2012, campania de vară „Îndrăznește să fii mare!”, adresată tinerilor aflați în vacanță, în stațiunea Costinești. Pentru această campanie au fost selectați 110 voluntari care au desfășurat sesiuni de informare pe temele programului Educație pentru Viața de Familie: autocunoaștere, clarificarea valorilor și luarea deciziilor, anatomie și fiziologie, infecții cu transmitere sexuală, HIV/SIDA, metode contraceptive, sarcină și parentalitate și implicare activă.

În urma campaniei, peste 50.000 de tineri veniți în vacanță la mare sunt acum mai bine informați și sensibilizați pentru o dezvoltare frumoasă. Pe lângă discuțiile și activitățile interactive, voluntarii, tineri la rândul lor, au oferit și 6.000 de premii constând în: magneți de frigider, cărți de joc, prosoape de plajă, tricouri, kit-uri de supraviețuire, scrumiere de plajă, cravate, toate marcă a campaniei ”Îndrăznește să fii mare!”. 40.000 de seturi de broșuri și 50.000 de prezervative au fost distribuite ca materiale de sprijin pentru activitățile de informare.

Tineri pentru Tineri”Credem că intervențiile unui ONG trebuie să fie constante și continue. Din acest motiv, dacă tinerii sunt la școală – derulăm programe în școală – dacă tinerii sunt la mare, mergem după ei la mare. Tradiția de peste 10 ani a campaniilor de vară este o necesitate.” - Alexandra Miroslav, coordonator voluntari, Fundația Tineri pentru Tineri.

Campania de vară ”Îndrăznește să fii mare!” s-a desfășurat în cadrul proiectului „EVRICA - Educație pentru Viață și Responsabilizare Individuală prin programe de Cetățenie Activă pentru tinerii din România”, cofinanțat din Fondul Social European prin programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul continuă programele pe care Fundația Tineri pentru Tineri le desfășoară din anii ’90 și prin care adolescenții au acces la informații despre comportamente responsabile în domeniul sănătății reproducerii prin metode inovative și interactive - educația între egali - și la programe structurate de educație pentru viața de familie.

Activitățile desfășurate de Fundația Tineri pentru Tineri vor fi continuate prin programul Educație pentru Viața de Familie derulat în licee de către voluntari, odată cu reînceperea anului școlar.

Leonte Mihaela, la data 06-09-2012 si ora 6:31 pm a scris:

Ma bucur foarte mult ca am facut parte din aceasta campanie.Va multumesc pentru aceasta experienta de neuitat.Am cunoscut persoane care vor ocupa mereu un loc special in inima mea si cu care sigur ma voi mai revedea.Persoane de la care am invatat cate ceva.Va multumesc Tineri Pentru Tineri !!!

Anca, la data 03-10-2012 si ora 8:20 pm a scris:

Cum putem devenii voluntari?

Dan, la data 04-10-2012 si ora 10:44 am a scris:

Bună Anca,

Pentru a deveni voluntar primul pas este să iei legătura cu coordonatorul celei mai apropiate sucursale. Adresele coordonatorilor și datele de contact le regăsești la secțiunea ”Contact” de pe site.
Dacă ai nelămuriri ni le poți transmite oricând!

Mulțumim pentru interes!
Cu drag,
Echipa TpT