2% pentru tineri

06-05-2012

Ce este 2%?

Mecanismul 2% ajută contribuabilii (persoane fizice) să direcţioneze o parte din impozitul pe care îl plătesc statului spre un ONG.

Fundaţia Tineri pentru Tineri

CF: 5129716

IBAN: RO92CITI0000000825013024

De ce 2% spre Tineri pentru Tineri?

2% pentru tineriAdesea oamenii sunt tentaţi să se implice şi să contribuie acolo unde se află lacrimile şi problemele. Tineri pentru Tineri lucrează cu zâmbete şi cu populaţia generală de tineri, care (de cele mai multe ori), nu are probleme ci doar nevoi. Începând cu 1991 am învăţat că e important să răspundem nevoilor tinerilor prin programe coerente, adaptate cerinţelor lor, interactive şi atractive. Ştim că tinerii răspund cel mai bine atunci când le place ceea ce fac, când învaţă cu plăcere. Acest lucru ne ajută să fim “organizaţia potrivită prezentă permanent”.

Probabil că ai auzit de “Educaţie pentru Viaţa de Familie”, este singurul program coerent derulat de un ONG în liceele din România (derulat de voluntari pe parcursul a 6-12 ore de dirigenţie). Sau probabil că te-ai mai întâlnit cu voluntarii noştri în activităţile desfăşurate:

Sau poate ai luat contact cu ceea ce facem şi nu ai ştiut că suntem şi noi acolo:

Am încercat să acoperim cât mai multe medii de comunicare ale tinerilor cu mesaje de comportament responsabil. Şi vom continua! Iar acolo unde sunt tinerii, vom veni şi noi… fie că sunt în licee, parcuri, la mare, discoteci, baruri, pe internet.

În prezent avem, probabil, cel mai puternic şi stabil departament de voluntari dintre ONG-urile active în educaţie.

Cum să direcţionezi 2%?

Există două situaţii:

Eşti salariat…

În acest caz trebuie să descarci Declaraţia 230 de aici, să o completezi cu datele tale (ale noastre sunt deja completate) şi să o trimiţi la Administraţia Financiară din oraşul tău împreună cu o copie a fişei fiscale. Sau o poţi duce personal. Suma aferentă va fi calculată automat, nu trebuie neapărat să o calculezi tu.

Ai venituri din alte surse…

Dacă ai venituri din alte surse decât cele salariale, poţi descărca Declaraţia 200 de aici, o poţi completa cu datele tale (ale noastre sunt deja completate) şi o poţi depune la Administraţia Financiară din oraşul tău.

Formularele se trimit până pe 15 mai.

Îţi mulţumim anticipat pentru sprijin!

Taguri