Ai grijă să nu te arzi! 2008

20-09-2008

Finanţator: Fondul Global de Combatere HIV/SIDA, TBC şi Malarie prin Ministerul Sănătăţii Publice, Unitatea de Management a Proiectului Fondului Global.

Prezervativele distribuite tinerilor sunt asigurate prin sprijinul Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA), agenţie care desfăşoară programe de sănătatea reproducerii, adresate în special tinerilor.

Perioada de desfăşurare:14 iulie – 14 august

Locaţia: Sediul central al campaniei a fost staţiunea Costineşti, însă echipa de voluntari a făcut deplasări periodice şi în Vama Veche.

Prin intermediul discuţiilor libere pe plajă, 60,877 de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani au discutat cu voluntari instruiţi despre diferite mituri din domeniul sănătăţii reproducerii, au pus cu încredere întrebări şi au primit materiale informative care acoperă diferite tematici din arii de sănătate şi responsabilizare (ITS, HIV/SIDA, Contraceptie, Folosirea prezervativului).

Numărul voluntarilor participanţi a fost de 30, la care se adaugă 2 coordonatori , personal angajat. În total, numărul celor prezenţi la mare în cadrul unei serii a fost de 14 persoane.