Eşti dotat!

02-09-2005

Finanţator: Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei şi coordonat în România de Ministerul Sănătăţii, prin Unitatea de Management a Proiectului Fondului Global şi Băncii Mondiale.

Prezervativele distribuite tinerilor sunt asigurate prin sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), agenţie ONU care desfăşoară programe de sănătatea reproducerii, adresate în special tinerilor.

Perioada de desfăşurare:14 iulie - 2 septembrie

Locaţia: Tabăra Năvodari

Activităţile propuse beneficiarilor din tabăra Năvodari, dar şi celor prezenţi pe litoral în staţiunile Mamaia, Costineşti, Vama Veche, au fost stucturate în funcţie de timpul petrecut împreună cu ei. Astfel, în Năvodari, activităţile au constat în întâlniri (3, 4, cu dezbateri pe teme de anatomie şi fiziologie, ITS, HIV/SIDA) cu grupurile de elevi din tabără, concursuri la Radio Vacanţa Năvodari, concursuri pe plajă, Concursul “Sexy şi Supravieţuitor”- cea mai nouă achiziţie a campaniei de vară, obţinut prin donaţie din partea PSI România a infrastructurii şi trainingului de utilizare şi furnizare a mesajelor de prevenire. În celelate staţiuni, având în vedere că deplasarea dura câteva ore, activităţile au constat în distribuire de materiale informative însoţite de discuţii pe teme de sexualitate, concursuri la cearşaf, distribuire de prezervative.

Numărul voluntarilor participanţi a fost de 84, la care se adaugă 12 coordonatori de serie, personal angajat. În total, numărul celor prezenţi la mare în cadrul unei serii a fost de 16 persoane.

Consiliul director al taberei sprijină realizarea acestui program, conştientizându-i importanţa pentru starea de sănătate a tinerilor.