12-18 Nu e interzis să întrebi… 2004

01-09-2004

Finanţator: Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, Tuberculozei şi Malariei şi coordonat în România de Ministerul Sănătăţii, prin Unitatea de Management a Proiectului Fondului Global şi Băncii Mondiale.

Materialele informative şi prezervativele distribuite tinerilor sunt asigurate prin sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), agenţie ONU care desfăşoară programe de sănătatea reproducerii, adresate în special tinerilor.

Perioada de desfăşurare: 31 iulie - 1 septembrie

Locaţia: Tabăra Năvodari

Actiunea are ca scop oferirea de servicii de informare şi consiliere tinerilor din tabără pe teme de sănătatea reproducerii şi prevenirea infecţiilor cu transmitere sexuală şi HIV/SIDA. Astfel, voluntarii instruiţi ai TnT vor organiza sesiuni de instruire cu grupurile de elevi doritori să participe. Totodată, vor avea loc concursuri cu premii pe plajă, concursuri difuzate la postul de radio al taberei, precum şi discutii libere “la cearşaf”, cu acordul profesorilor însoţitori.

În fiecare dintre cele patru serii de campanie, voluntarii vor fi însoţiţi de câte un consilier psiho-pedagog instruit în programele Tineri pentru Tineri. Consiliul director al taberei sprijină realizarea acestui program, constientizându-i importanţa pentru starea de sănătate a tinerilor.