Îmbunătăţirea sănătăţii adolescenţilor în România - Zona de Informare a Tinerilor

14-05-2004

Finanţat de: Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi implementat de către Institutul de Cercetare şi Formare John Snow Inc. (JSI R&T).

Îmbunătăţirea sănătăţii adolescenţilor în România - Zona de Informare a Tinerilor” este un proiect realizat de Fundaţia Tineri pentru Tineri în cadrul “Iniţiativei pentru sănătatea familiei în România”.

Obiectivele proiectului: dezvoltarea unor servicii adaptate tinerilor, facilitarea accesului la aceste servicii, creşterea adresabilităţii şi utilizarii lor printre tineri, implicarea tinerilor în activităţile centrului.

Grup ţintă: “Zona de Informare a Tinerilor” se adresează tinerilor între 15 şi 25 de ani, propunându-şi să promoveze dezvoltarea acestora, punând accent pe sănătatea reproducerii şi pe Educaţia pentru viaţa de familie.

“Zona de Informare a Tinerilor” este primul centru pentru tineret din România, care oferă adolescenţilor şi tinerilor de 15 - 25 de ani, servicii integrate de sănătatea reproducerii.

Dispune de un cabinet de planificare familială, un cabinet de consiliere psihologică (individuală şi de grup) şi o mini-bibliotecă cu materiale informative.

Atmosfera este prietenoasă, în culori vesele, iar receptioniştii sunt tineri voluntari ai Fundaţiei Tineri pentru Tineri.